Wie zijn wij?

Wij  zijn een jong gezin met 2 kindjes en wonen in Schoten (Antwerpen).
Mats & Lander gaan naar school en hebben allerlei hobby’s. Ons leven was eigenlijk al druk genoeg.
Bovendien werken we allebei voltijds en onze hond Rex wenst ook graag zijn dagelijkse wandeling…
Toch groeide het verlangen om, in bijberoep, een hobby uit te bouwen tot het starten van een bedrijf in ’Verhuur van mobilhomes’.
Sinds januari 2016 is ‘ML-motorhomes’ een feit en een jarenlange droom werkelijkheid geworden!

De motorhome heeft een mooie stek veroverd in de reiswereld.

Vooral met jonge kinderen is die manier van kaIMG_0935mperen een aanrader, al was het maar voor de vrijheid waarover je beschikt.

Want met een camper kan je overal gaan en staan. Sommige gaan fietsen ergens in Europa, andere kiezen voor een fantastische wandelvakantie met of zonder je hond…
Het is een cliché van jewelste, maar het klopt wel: eens een camper, altijd een camper.
Vele mensen zijn reeds de trotse eigenaar van een mobilhome, anderen kiezen jaar na jaar om een mobilhome te huren.
Het duurt niet lang of je ontdekt zelf de vele voordelen. De fietsen kunnen probleemloos mee, de wandelschoenen staan netjes gestapeld in één van de talrijke kasten…
Zo proef je van het avontuurlijke kampeergevoel, maar dan gecombineerd met een hoger comfortniveau dan van een tent. Eigenlijk neem je je eigen huis mee op reis. Daarnaast is het fijn dat je zo snel of traag kunt reizen als je wil. Nooit hoef je overdag te racen, want ’s avonds hoef je niet op een bepaald uur in je hotel te zijn. Ook in het duister kun je nog zonder problemen een parkeerplaats of een plek op de camping opzoeken.

Dicht bij moeder natuur
Meestal logeer je ook heel dicht bij de ongerepte natuur. Tegelijk is er stroomvoorziening zodat je je eigen potje kan koken, een douche nemen of ’s avonds de batterijen van je camera opladen.

En, niet onbelangrijk:IMG_0897 je moet maar één keer uit- en inpakken! Een camper zorgt voor het echte ‘on the road’-gevoel: goddelijke landschappen paraderen voorbij je reuzegrote voorruit.

Wie met zijn kinderen op reis gaat, zal snel merken dat zeker kids zich prima thuis voelen in een mobilhome. Ze hebben nooit meer het gevoel van voortdurend onderweg zijn. Je kids kunnen tijdens het rijden hun tijd in de camper doorbrengen zoals zij willen, vervelende autoritten behoren voorgoed tot het verleden.
Een mobilhome huren, heeft zo zijn voordelen.

 

 

A way of life
Met een camper op reis gaan kan dezer dagen haast overal. De topbestemmingen in Europa zijn Frankrijk, Duitsland, en Groot-Brittannië. Vele reizen worden gepland via ‘Campercontact, France Passion, ACSI,…’
Ook de Noorse fjorden blijven een tot de verbeelding sprekende camperbestemming.

Wat kost het?
De prijzen lijken misschien veel, maar vergeet niet dat je met een paar mensen onderweg bent.
Bovendien kun je elke dag zelf koken en dus geld besparen. Daarnaast moet je nog wel een deel van je budget reserveren voor brandstof en voor de huur van je campingplaats.
Besluit: supergoedkoop is een camper zeker niet, maar voor gezinnen toch een stukje goedkoper dan vlieg- en autovakanties (kostprijs vliegtuigtickets, logies…). De procedure op de camping is dezelfde als voor een caravan of een tent. Je betaalt voor een staanplaats, inclusief douches en het gebruik van water en elektriciteit.

Voor een budgetvriendelijkere reis kies je best voor de kleinere, meer gezelligere campings en meer in het binnenland gelegen.

Speciaal rijbewijs?

Voor onze motorhome, met een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton, volstaat een rijbewijs B. Bij ML-motorhomes kan je een semi-integraal en een kampeerbus (Van) huren, allebei super uitgeruste mobilhomes.  De wegcode voor motorhomes is net dezelfde als die voor een auto. Wat niet wil zeggen dat een camper dezelfde wegligging of bewegingsruimte heeft. Daarom krijg je, voor je achter het stuur kruipt, een grote hoeveelheid praktische raadgevingen en veiligheidsvoorschriften. Het is vooral wennen aan de afstand van het ding (zo’n 8 meter), niet alleen bij het achteruitrijden maar ook bij het nemen van bochten.
Maar al na een dag ben je daaraan gewend. De verzekering is inbegrepen in je huurovereenkomst en wordt volledig geregeld door ‘ML-motorhomes.
Bij ML-motorhomes is de pechverhelpingsservice inclusief de huurprijs, je kan dus met een gerust hart onze mobilhome huren.

Hoeveel km per dag?

Dat hangt natuurlijk van je eigen zin en goeddunken af. Omdat een motorhome meestal zeer comfortabel rijdt, is de verleiding groot om elke dag tussen 200 en 400 km af te malen. Da’s jammer, want zo laat je een heleboel bezienswaardigheden of interessante stopplaatsen links liggen. Zoals gezegd: met een motorhome is je vrijheid absoluut, je kan dus gerust je dagplanning volledig omgooien.
Bij ML-motorhomes is in de prijs van een weekend 900 km inbegrepen, in een week mag je al 2000km afleggen. (zie alg.voorwaarden)

Is kamperen gratis?
In Belgïe, Duitsland, Luxemburg en Nederland is wildkamperen verboden – en daar valt overnachten in je camper langs de kant van de weg ook onder. Je kunt wel terecht op tal van gratis staanplaatsen.

In Noorwegen, Zweden en Finland is het officieel toegestaan om overal met je camper een plekje te zoeken, zelfs op privé-terrein – ‘allemansrecht’ heet dat in juridische termen. Je moet wel steeds de toestemming vragen van de eigenaars.

Ook Engeland, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland zijn ook schitterende regio’s voor vakanties met een motorhome.
IMG_0889Overnachten op een echte camperplaats kost gemiddeld 8€ per nacht, dit zonder enkele jetons voor zuiver water en elektriciteit gerekend.

 

Bovendien zijn bij ML-motorhomes huisdieren welkom, vergeet jullie fietsen niet… handig om vlug even naar de bakker te fietsen.

 

Hopelijk tot snel!
Nico, Kelly , Mats, Lander & Rex (onze hond)